Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Filmopnames Chileense mijnramp begonnen

Datum : 11/02/2014
Land : Chili

Filmopnames Chileense mijnramp begonnen

In het noordelijke gedeelte van Chili, in de regio Atacama, zijn de opnames voor De 33 begonnen, de film over de Chileense mijnramp van 2010. De Spaanse acteur Antonio Banderas speelt de rol van Mario Sepúlveda, de charismatische mijnwerker die toen de bijnaam Super Mario heeft gekregen.

Op 5 augustus 2010 gebeurde het dramatische ongeval in de San José-mijn bij Copiapó in Chili. Het dak van de koper-goudmijn begaf het en een groep van 33 mijnwerkers werd hierdoor in de mijn opgesloten. De mannen zaten zo'n 700 meter diep vast. De eerste zeventien dagen hebben ze geen contact met de buitenwereld gehad, daarna bereikte men met een boring van boven een plaats op 20 meter van de groep mijnwerkers. Uiteindelijk zijn alle 33 mijnwerkers gered.

De film vertelt het verhaal van deze groep mannen die het overleefd hebben en zal aan het eind van dit jaar klaar zijn. Sinds twee dagen zijn er in het noordelijke gedeelte van Chili dan ook veel beroemde acteurs te zien.

Bron : La Nación
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug