Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Ford zet verhuizing naar Mexico door

Datum : 16/11/2016
Land : Mexico

Ford zet verhuizing naar Mexico door

De Amerikaanse autofabrikant Ford zet de plannen om een deel van de productie naar Mexico te verhuizen door, ondanks de dreiging van Donald Trump om hoge invoerrechten op te leggen.

Bestuursvoorzitter Mark Fields kondigde aan door te gaan met het verplaatsen van de productie van kleine auto’s, die nu nog in Michigan plaatsvindt. Hij gaf aan dat hierbij geen banen verloren zullen gaan. Door de verhuizing van de productie van de Ford Focus wordt er ruimte gecreëerd voor twee nieuwe producten, aldus Fields. 

Trump dreigde in zijn verkiezingscampagne bedrijven die banen naar het buitenland verplaatste “een belasting van 35 procent op te leggen, als ze hun producten naar de Verenigde Staten willen verschepen”. 

Volgens Field zou een dergelijke belasting op het importeren van auto’s de Amerikaanse economie treffen. Hij sprak zijn vertrouwen uit dat het juiste beleid zal zegevieren, “omdat we hetzelfde doel hebben: een gezonde en levendige Amerikaanse economie”. 

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug