Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Formatie Sint Maarten van start

Datum : 13/05/2012
Land : Sint Maarten

Formatie Sint Maarten van start

De nieuwe coalitie op Sint Maarten heeft vrijdag 11 mei een regeerakkoord getekend. Gouverneur Eugene Holiday stelde premier Sarah Wescot-Williams (DP) en leider William Marlin van de grootste coalitiepartner National Alliance aan als formateurs.

Na de val van het DP/UP-kabinet van Wescot-Williams in april werd er snel een nieuwe coalitie gevormd met oppositiepartij National Alliance. Samen met drie onafhankelijke Statenleden steunt de nieuwe regering op 10 van de 15 zetels in de Staten. Zij hebben allemaal het regeerakkoord ondertekend.

Het motto van het akkoord is Working for the People (werken voor het volk). De verwachting is dat de formatie van het nieuwe kabinet snel zal verlopen, omdat de meeste ministers aan kunnen blijven. National Alliance krijgt drie ministers, waaronder Financiën en Onderwijs, en de Statenvoorzitter. Het nieuwe kabinet maakt de regeerperiode tot de verkiezingen van 2014 af.

Bron : RNW Caribiana
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug