Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Fox: 'Onderhandel met drugsbazen en legaliseer drugs'

Datum : 20/10/2011
Land : Mexico

Fox: 'Onderhandel met drugsbazen en legaliseer drugs'

De voormalig president van Mexico, Vicente Fox, stelt voor een wapenstilstand te sluiten met de drugskartels. Ook sluit hij het verlenen van “een soort van amnestie” aan de druglords niet uit. Fox deed zijn uitspraken afgelopen dinsdag op een conferentie in Washington.

De voormalige president vergelijkt de drugskartels met de opstand van subcommandante Marcos in Chiapas, begin jaren negentig. “Marcos begon als een gewapende opstandeling, maar na een periode van onderhandelingen veranderde zijn criminele organisatie in een sociale beweging.”

Fox pleit ook voor de legalisatie van drugs in Mexico, met name die van marihuana. “Legalisering leidt tot een grote stap voorwaarts in de strijd tegen de drugshandel.” Hij verwees naar Nederland: “Daar heeft het liberale drugsbeleid geen negatieve gevolgen voor de volksgezondheid.” 

Bron : El Mundo
Bookmark and Share


Terug