Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Gabriel Garcia Marquez lijdt aan dementie

Datum : 07/07/2012
Land : Colombia

Gabriel Garcia Marquez lijdt aan dementie

 De bekende schrijver Garbriel Garcia Marquez lijdt aan dementie, zo vertelde zijn broer Jaime Garcia Marquez tijdens een lezing voor studenten in de Colombiaanse stad Cartagena. Hij vertelde dat zijn broer hem regelmatig opbelt om simpele vragen te stellen. ''Hij heeft problemen met zijn geheugen. Soms huil ik omdat ik het gevoel heb dat ik hem kwijtraak'', aldus Jaime Garcia Marquez. 

Er bestonden al langer geruchten over de dementie van de schrijver, maar dit is de eerste keer dat een familielid dit heeft bevestigd. Zijn broer gaf aan dat hij dit moeilijke bericht niet meer voor zichzelf kon houden toen hij werd uitgenodigd te praten over zijn relatie met Gabriel Garcia Marquez. 

Als toelichting zei Jaime Garcia Marquez dat het fysiek goed gaat met zijn broer, maar dat hij al lange tijd aan dementie lijdt. Ook zou Gabriel Garcia Marquez volledig gestopt zijn met schrijven. ''Toch heeft hij nog altijd de humor, het plezier en het enthousiasme dat hij altijd had'', aldus zijn broer. 

De Colombiaanse Gabriel Garcia Marquez is vooral bekend van de roman Honderd jaar eenzaamheid. Ook schreef hij de bekende romans Liefde in tijden van cholera, Kroniek van een aangekondigde dood en De generaal en zijn labyrinth

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug