Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Galapagos te zien op Google Streetview

Datum : 13/09/2013
Land : Ecuador

Galapagos te zien op Google Streetview

178 jaar geleden maakte de beroemde Britse wetenschapper Charles Darwin zijn eerste reis naar de Galapagos eilanden. Om dit te vieren hebben Google, het Galapagos Nationaal Park en de Darwin Foundation een gezamenlijk project opgezet waarbij er panoramafoto’s van de eilanden gemaakt worden. Dit gebeurde al in mei, maar de beelden zijn pas sinds gisteren te zien op Google Streetview. Veel van de dieren die door Charles Darwin gezien werden in 1835 zijn nu op deze beelden vastgelegd. 

De Google crew dook met zeeleeuwen, trok over de grootste vulkaan en bezocht de beroemde reuzenschildpadden. Ook minder bekende dieren zijn vastgelegd, zoals zeeleguanen, fregatvogels en blauwvoetgenten. Zoals gebruikelijk bij Google Streetview kan er ingezoomd worden en kunnen de beelden van alle kanten bekeken worden. Jaren geleden zei Darwin dat de natuur op het eiland erg bijzonder is en dat de Galapagos een wereld op zich is. De ‘foto’s’ zijn zowel op het land als in het water gemaakt. Er wordt dus ook wel gezegd dat men nu via Google Streetview met zeeleeuwen kan duiken. De beelden moeten ervoor zorgen dat meer mensen de Galapagos kunnen ontdekken en er meer over kunnen leren. 

In tegenstelling tot normale foto’s zorgen deze panoramabeelden voor een realistischere voorstelling van het gebied. Ook zijn de beelden bedoeld om wetenschappelijk onderzoek mee te doen en om beter te zorgen voor de beschermde gebieden op de eilanden.

Bron : BBC, El Comercio (Ecuador)
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug