Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Gasexplosie in Mexico veroorzaakt 26 doden

Datum : 19/09/2012
Land : Mexico

Gasexplosie in Mexico veroorzaakt 26 doden

Bij een gasexplosie in de Mexicaanse staat Tamaulipas zijn dinsdag 26 mensen om het leven gekomen. De explosie, die werd gevolgd door een brand, vond rond lunchtijd plaats in een fabriek van de Mexicaanse oliemaatschappij Pemex buiten de stad Reynosa. Deze stad ligt vlakbij de grens met Texas. In een twitterbericht van Pemex werd gemeld dat het vuur dinsdagmiddag gedoofd was.

Volgens Pemex waren vier van de omgekomen mensen werknemers van Pemex, de andere 22 waren aannemers. Na de gasexplosie werd de weg tussen Reynosa en Monterrey, waaraan de fabriek ligt, urenlang afgesloten, zodat hulpdiensten ruim baan hadden om de situatie onder controle te krijgen en de slachtoffers te vervoeren. Ook het Mexicaanse leger was opgeroepen om de hulpdiensten ter plaatse te assisteren. 

De oorzaak van de explosie is nog niet bekend, maar volgens correspondenten in het gebied zijn de afgelopen jaren meerdere explosies en branden gemeld als gevolg van het illegaal aftappen van pijpleidingen van Pemex. Een vergelijkbaar incident bij een fabriek van Pemex vond vorige week plaats. Hierbij raakten vier mensen gewond. Op 13 augustus brak er eveneens brand uit bij een gasfabriek van Pemex in de staat Tamaulipas. 

 

Bron : CNN & BBC World
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug