Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Gay Parade São Paulo minder bezoekers

Datum : 11/06/2012
Land : Brazilië

Gay Parade São Paulo minder bezoekers

 Gisteren vond in de Braziliaanse stad São Paulo de jaarlijkse Gay Parade plaats. Het evenement was echter meer ingetogen dan voorgaande jaren en trok minder bezoekers. De Pride Parade voor LGBT (lesbian, gay, bisexual and transgender) van São Paulo is de grootste ter wereld, maar had dit jaar te maken met een kleiner budget. 

''Het is veel bescheidener dit jaar, minder mensen, minder auto's, minder opwinding,'' aldus Desire Viana, een 33-jarige bezoeker van het evenement. Dit jaar was er een budget van 325.000 reais, 120.000 reais minder dan vorig jaar. Dit leidde onder andere tot minder wagens in de centrale optocht. De organisatie benadrukte dat het aantal bezoekers niet het belangrijkste was, maar dat het ging om de boodschap van het evenement over te brengen. Dit jaar was het thema Homofobia tem cura: Educação e Criminalização (Homofobie heeft een Medicijn: Educatie en Criminalisatie). 

Het evenement verliep tevens rustiger dan in voorgaande jaren. Er waren slechts honderd mensen die de aanwezige medische diensten, vergeleken met vijfhonderd vorig jaar. Ook vonden er slechts acht berovingen plaats. De organisatie gaf aan dat er geen ernstige gevallen bij waren. 

De lokale politiek steunt de Gay Parade. Marta Suplicy, lid van de Senaat, geeft aan: ''Zestien jaar geleden waren er in dit land nog skinheads die homoseksuelen vermoordden. Dit was de aanleiding voor de eerste Gay Parade. Vandaag de dag heeft de parade nog altijd homofobie als thema en toch kunnen we in de senaat niet stemmen voor de criminalisatie van homofobie. Dit is erg belangrijk''. 

Bron : Estado do São Paulo
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug