Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Gay Pride in Rio veel bezoekers

Datum : 19/11/2012
Land : Brazilië

Gay Pride in Rio veel bezoekers

De jaarlijkse Gay Pride Parade in de Braziliaanse stad Rio de Janeiro had dit jaar veel bezoekers. De organisatoren van het evenement, de Grupo Arco-Iris (regenboog groep), verwachtten meer dan een miljoen mensen. De Gay Pride Parade in Rio vindt plaats in Copacabana, en is geïnspireerd op het carnaval in Rio. 

Het thema van deze Gay Pride was homofobie in de Braziliaanse samenleving. Het evenement werd geopend door moeders van homoseksuele mannen en vrouwen. Volgens Grupo Arco-Iris zijn in het afgelopen jaar 266 mensen gedood in Brazilië door hun seksuele geaardheid. ''De LGBT (Lesbian-Gay-Bisexual-Transgender) gemeenschap moet zich het grootste gedeelte van het jaar verstoppen, beroofd van veel van hun rechten,'' aldus Julio Moreira, directeur van Grupo Arco-Iris. 

Rio de Janeiro wordt gezien als een liberale stad, en volgens de organisatie moet er vooral veel gedaan worden aan vooroordelen op het platteland van Brazilië. ''We moeten dit onderwerp bespreken op scholen en in het nationale congres,'' aldus Moreira.  

In Rio de Janeiro komen veel families op het evenement af. Ook trekt het, doordat de sfeer lijkt op carnaval, ieder jaar veel toeristen. Dit jaar werd de Gay Pride Parade voor de zeventiende keer gehouden, en gesteund door de Braziliaanse overheid. Er waren vijftien wagens met carnavalmuziek verspreid over de bekende avenida Atlantica, de boulevard aan het strand van Copacabana. Veel deelnemers droegen carnavalskostuums. 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug