Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Gay Pride São Paulo trekt veel bezoekers

Datum : 19/06/2017
Land : Brazilië

Gay Pride São Paulo trekt veel bezoekers

De Gay Pride parade van São Paulo heeft afgelopen zondag veel bezoekers getrokken. Volgens organisatoren bezochten zo'n drie miljoen mensen de parade op de bekendste straat van de stad, de Avenida Paulista. De optocht werd georganiseerd met het motto "wat we ook geloven, geen enkele religie is de wet."

De organisatie verwees met dit motto naar conservatieve religieuze groepen in het land, die homoseksualiteit openlijk verwerpen. Claudia Santos Garcia, een van de organisatoren, zei hierover: "Onze belangrijkste vijanden vandaag de dag zijn religieuze fundamentalisten, die alle rechten die we al verworven hebben willen afschaffen." De organisatie riep daarom op tot een scheiding van kerk en staat, aangezien rechtse religieuze leiders op dit moment aan de macht komen in verschillende lagen van de Braziliaanse overheid.

Bezoekers van de parade riepen ook in meer algemene zin op tot het beschermen van homorechten, waarbij sommigen ook riepen om het aftreden van president Michel Temer. Geweld tegen homoseksuelen is een belangrijk probleem in Brazilië, waar dit jaar al meer dan 160 leden van de LGBT-gemeenschap zijn vermoord.

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug