Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Geavanceerd aquarium in Mexico-Stad

Datum : 02/06/2014
Land : Mexico

Geavanceerd aquarium in Mexico-Stad

In Mexico-Stad is dit weekend een van de meest geavanceerde aquariums ter wereld officieel geopend. In het zogeheten Acuario Inbursa zwemmen onder andere haaien, zeeschilpadden, piranhas, zeepaardjes en roggen rond. In totaal zijn er zo'n 5000 dieren te zien. Het aquarium is 3500 vierkante meter groot. De collectie zeedieren die er getoond wordt is een van de meest complete ter wereld. 

Bij de opening van het aquarium waren al meer dan 230 diersoorten aanwezig. Tot het eind van dit jaar zal dit uitgebreid worden naar 307 soorten, vertelt directeur Alejandro Nasta aan EFE. Er zullen dan 10.000 dieren te zien zijn. Sommige dieren, zoals zeesterren en roggen, kunnen door het publiek worden aangeraakt en gevoerd. 

"We willen dat de bezoekers van het aquarium zich bewust worden van onze planeet een een zandkorreltje bijdragen aan de zorg voor het eco-systeem in de oceaan, dat de laatste jaren zwaar te ljiden heeft gehad," aldus Nasta. In verschillende thematische opstellingen wordt hier aandacht aan besteed. 

De kosten van het aquarium waren 250 miljoen pesos, zo'n 14 miljoen euro. Het aquarium is uit privé-gelden gebouwd en miljardair Carlos Slim was hierbij de belangrijkste sponsor, zo vertelt Nasta. 

De officiële opening van het Acuario Inbursa vond dit weekend plaats. Carlos Slim en de burgemeester van Mexico-Stad, Miguel Angel Mancera, waren hierbij aanwezig. Vanaf 11 juni zal het aquarium open zijn voor het grote publiek. De komende weken zullen de laatste details worden afgemaakt en zullen oefeningen gehouden worden met betrekking tot publieke veiligheid. 

Bron : Latin American Herald Tribune, El Universal Mexico
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug