Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Gebrek aan levensmiddelen in Venezuela

Datum : 14/05/2013
Land : Venezuela

Gebrek aan levensmiddelen in Venezuela

De Venezolaanse president Nicolás Maduro erkende gisteren dat het land een tekort aan bepaalde levensmiddelen kent. Hij kondigde een reeks maatregelen aan om het probleem op te lossen. "We gaan dit gebrek aan bepaalde producten oplossen", zei de president in een uitzending op lokale radio en televisie. Maduro geeft de schuld van de tekort aan levensmiddelen aan grote bedrijven. Daarom heeft president Maduro een van de leidende levensmiddelenindustrieën in het land, Lorenzo Mendoza (van de oppositie), eigenaar van Polar, opgeroepen voor een ontmoeting. "We hebben bewijs dat Polar de productie van bepaalde producten heeft verminderd om een tekort aan levensmiddelen te veroorzaken", aldus Maduro.

Felix Osorio, minister van Voedsel en Landbouw, vertelde de lokale media dat het probleem binnen de komende 60 dagen opgelost zou kunnen worden, dankzij het handelsverdrag dat president Maduro met een aantal landen van de MERCOSUR heeft ondertekend. Dit betekent dat er ongeveer 700 duizend ton levensmiddelen geïmporteerd zullen worden. Volgens Maduro zullen dergelijke handelsverdragen kwaliteitsproducten zoals bonen, rijst, vlees, melk en granen opleveren, vertelde hij gisteren aan tv-zender Telesur. 

Het gebrek aan levensmiddelen heeft de overheid tot nu toe gedwongen om basisproducten op rantsoen te stellen. Venezolanen moeten in lange rijen staan om suiker, melk en olie te kunnen kopen.

Bron : La Tercera
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug