Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Gebrek aan regen in Argentinië treft verbouw en prijzen van soja

Datum : 04/01/2018
Land : Argentinië

 Gebrek aan regen in Argentinië treft verbouw en prijzen van soja

In de Argentijnse provincie Buenos Aires valt voorlopig geen regen, volgens meteorologen. Het gaat om het grootste en meest productieve landbouwgebied van het land. De droogte in sommige delen van de provincie heeft de sojaprijzen internationaal omhoog gedreven. Argentinië is de grootste exporteur ter wereld van sojameel voor veevoeder en de op twee na grootste leverancier van rauwe sojabonen.

De handel in sojabonen ging omlaag. Verliezen werden in toom gehouden door bezorgdheid dat de geringe regenval en hoge temperaturen in Argentinië de grootte van de oogst van het land zullen beperken.

Eind vorige week hadden Argentijnse boeren 82 procent van de sojabonen geplant die naar verwachting in het oogstjaar 2017/2018 zouden worden gezaaid, aldus de graanbeurs in Buenos Aires. De hoeveelheid resterende sojabonen die moeten worden geplant, is afhankelijk van velden die vochtig genoeg zijn om te worden beplant. De beurs verwacht in 2017/2018 een sojaoogst van 54,5 miljoen ton.

“Er zal wel enige schade tengevolge van droogte zijn, maar het is geen rampzalig seizoen. Het meest getroffen gebied zal waarschijnlijk het zuidwestelijke deel van de provincies Buenos Aires en La Pampa zijn”, zei Eduardo Sierra, klimaatadviseur van de graanbeurs. 

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug