Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

"Geen aanwijzing dat Tanja is omgekomen"

Datum : 24/09/2010

"Geen aanwijzing dat Tanja is omgekomen"

COLOMBIA - Het ministerie van Buitenlandse Zaken heeft geen aanwijzingen dat de Nederlandse Tanja Nijmeijer is omgekomen bij een aanval deze week van het Colombiaanse leger op de guerrillabeweging FARC. Dat heeft een woordvoerder van het departement gezegd. De meeste lichamen van de omgekomen FARC-strijders zijn volgens hem geïdentificeerd. Het ministerie heeft geen aanwijzingen dat Nijmeijer daar bij is, aldus de zegsman. Over de vraag of de Nederlandse tijdens de legeractie aanwezig was op de locatie, doen volgens hem veel tegenstrijdige berichten de ronde. Daardoor valt daarover nog niets te zeggen.
Bij het offensief tegen de FARC werden de militaire leider van de guerrillastrijders, Mono Jojoy, en circa twintig andere rebellen gedood. Het Colombiaanse weekblad Semana en de journalist Juan Manuel Ruiz, die in het gebied is en als eerste de dood van Mono Jojoy meldde, berichtten dat Nijmeijer bij de commandant was toen het kampement werd aangevallen. Het is onzeker of Nijmeijer wist te ontsnappen, aldus Ruiz.
(De Volkskrant)

Bookmark and Share


Terug