Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

"Geen bewijs" voor slachting indianen

Datum : 03/09/2012
Land : Venezuela

"Geen bewijs" voor slachting indianen

Venezolaanse autoriteiten die onderzoek doen naar de massamoord op Yanomami indianen zeggen dat er ''geen bewijs'' is gevonden voor een dergelijke moordpartij. Afgelopen woensdag deed een groep van woordvoerders van de stam aangifte. Ze beweerden dat illegale gouddelvers tachtig stamleden hadden gedood. 

Nicia Maldonado, minister van Inheemse Volkeren, zegt dat een onderzoeksteam met een helicopter naar het gebied is gereisd. Dit team zou de lichamen van de dode indianen niet hebben kunnen vinden. ''Er is geen enkel bewijs gevonden van hun dood'', vertelde ze de staatstelevisie. 

Ook de Nationale Garde bezocht verschillende dorpen in het gebied. Een woordvoerder concludeerde dat "alles hier goed gaat''. 

De Yanomami woordvoerders beweren dat illegale goudzoekers een gemeenschappelijk huis in een van hun dorpen in brand hebben gestoken. Getuigen zouden verbrande lichamen hebben gevonden. Organisaties voor inheemse rechten hebben aangegeven dat de autoriteiten misschien de juiste gemeenschap niet gevonden hebben, omdat deze in een afgelegen deel van de jungle zou liggen. 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug