Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Geen internationaal aanhoudingsbevel Nijmeijer

Datum : 10/03/2011
Land : Colombia

Geen internationaal aanhoudingsbevel Nijmeijer

De CDA-er Coskun Çörüz wil dat Nederland een internationaal aanhoudingsbevel uitvaardigt om Tanja Nijmeijer op te sporen. Hij verwijt de regering te weinig te doen om haar op te pakken. Nijmeijer sloot zich in 2002 aan bij de Colombiaanse guerrillabeweging FARC.

De minister van Veiligheid en Justitie, Ivo Opstelten, gaf te kennen dat hij niet van plan is een internationaal aanhoudingbevel te laten uitgaan. Wel gaf hij aan dat een uitlevering aan de Verenigde Staten tot de mogelijkheden behoort, als de Verenigde Staten hiertoe en verzoek doet. In de Verenigde Staten is Nijmeijer vorig jaar in staat van beschuldiging gesteld van betrokkenheid bij de ontvoering en gijzeling van Amerikanen en deelname aan een terroristische organisatie. Colombia heeft wel via Interpol een internationaal opsporingsbevel doen uitgaan.

Het ondernemen van extra actie is volgens Opstelten nu niet nodig. De regering houdt de zaak echter wel goed in de gaten. Daarnaast onderhouden Nederland, de Verenigde Staten en Colombia contact over de zaak.

Bron : Wereldomroep
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug