Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Geen nieuw onderwijsvoorstel in Chili

Datum : 12/08/2011
Land : Chili

Geen nieuw onderwijsvoorstel in Chili

Gisteren kondigde de Chileense regering aan niet met een nieuw voorstel te komen voor het onderwijs in het land. Volgens de regering bevat het plan dat afgelopen maandag is gepresenteerd alle thema’s. Studenten keurden het plan echter af, omdat zij te weinig garantie zien voor kwaliteit en gratis onderwijs

Chileense studenten voeren al drie maanden actie in Chili omdat zij gratis, kwalitatief hoogstaand openbaar onderwijs willen. De studenten zijn tevens begonnen met het verzamelen van handtekeningen voor een referendum om het conflict tussen de studenten en de regering op te lossen.

Afgelopen dinsdag werd er een nationale staking gehouden, waar meer dan een half miljoen mensen aan deelnamen. Hierbij werden bijna 400 mensen gearresteerd en raakten 78 mensen (waarvan 55 politiemannen) gewond.

Minister van Onderwijs Bulnes kwam gisteren met drie voorstellen voor studenten om zo min mogelijk lessen te missen: het delen van klassen met andere scholen,  het maken van lokalen in gebouwen als gymzalen en bibliotheken en de mogelijkheid om thuis te studeren. Om van deze opties gebruik te kunnen maken zullen studenten zich moeten inschrijven in een register dat de minister van Onderwijs zal openen.

Bron : El Pais
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug