Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Geen wijn meer in Venezolaanse kerk

Datum : 28/05/2013
Land : Venezuela

Geen wijn meer in Venezolaanse kerk

Na het tekort aan levensmiddelen en toiletpapier, is er een nieuw tekort ontstaan: de Venezolaanse katholieke kerk heeft geen wijn meer om de mis te vieren. De bisschoppenconferentie van het land heeft in het katholieke weekblad, La Iglesia Ahora (De kerk nu), een verklaring gepubliceerd waarin ze een "grote behoefte" hebben aan het vinden van de juiste wijn om de eucharistieviering te kunnen blijven vieren. Tegenwoordig is het moeilijk om wijn te importeren vanwege de hoge kosten. Ze willen "de zuiverste en zo natuurlijk mogelijk wijn", daarom stellen ze voor om Argentijnse of Chileense wijnen te gebruiken, omdat "de Franse, Spaanse en Italiaanse erg duur zijn geworden".

Venezuela is een katholiek land, maar de kerk heeft nooit veel politieke macht gehad. Nu wordt zelfs een sacrament als de communie, belangrijk voor de gelovige, beïnvloed door het gebrek aan levensmiddelen. De bevolking heeft hier al tegen geprotesteerd.

Bron : El País
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug