Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Gekibbel over bommenwerpers in Venezuela

Datum : 11/12/2018
Land : Venezuela

Gekibbel over bommenwerpers in Venezuela

Russische en Amerikaanse functionarissen kibbelen over de landing in Venezuela van twee Russische bommenwerpers die over de mogelijkheid beschikken om nucleaire wapens te dragen. De twee TU-160 bommenwerpers zijn maandag in Venezuela geland als een blijk van Russische steun aan de regering van president Nicolás Maduro.

De Amerikaanse staatssecretaris Mike Pompeo zei hierover dat het kenmerkend was voor “twee corrupte overheden die de staatskas verspilden”. De Russische regering noemde deze woorden “volledig ongepast”.

De langeafstand bommenwerpers zijn samen met twee andere Russische vliegtuigen op het Simón Bolívar vliegveld geland dat net buiten de Venezolaanse hoofdstad Caracas ligt. Een set van straaljagers bezocht Venezuela al eerder in 2013.

Venezuela en Rusland zijn al geruime tijd hechte bondgenoten en de aankomst van de vliegtuigen komt een dag nadat Maduro de Russische president Vladimir Poetin heeft ontvangen in Moskou. De Venezolaanse minister van Defensie, Padrina, zei dat het een onderdeel was van oefeningen van de luchtmacht met de Russische bondgenoten: “Dit gaan we doen met onze vrienden, want we hebben vrienden in de wereld die respectvolle en uitgebalanceerde relaties verdedigen”.

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug