Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Gekidnapte migranten bevrijd door Mexicaanse leger

Datum : 07/06/2013
Land : Mexico

Gekidnapte migranten bevrijd door Mexicaanse leger

In de Mexicaanse staat Tamaulipas, gelegen aan de Amerikaanse grens, zijn afgelopen dinsdag 165 illegale migranten bevrijd. Na een anonieme tip vonden Mexicaanse militairen hen in een huis, waar ze al twee tot drie weken onder slechte omstandigheden werden vastgehouden. De migranten waren afkomstig uit El Salvador, Guatamala en Honduras. Ook kwamen er veertien uit Mexico zelf. Een van de migranten was van Indiase afkomst. Er bevonden zich zeven kinderen en twee zwangere vrouwen in de groep.

De migranten zijn waarschijnlijk tijdens hun poging om de Amerikaanse grens over te komen door mensensmokkelaars overgedragen aan een criminele organisatie. De kidnappers namen vervolgens telefonisch contact op met familieleden van de gevangenen om losgeld te eisen, aldus de Mexicaanse overheid. Er is een verdachte aangehouden, de twintigjarige Juan Cortez Arrez. Het is nog onduidelijk of hij bij een al bekende criminele organisatie is aangesloten.

Tamaulipas is een van de meest gewelddadige staten in Mexico. Volgens mensenrechtenorganisaties worden er steeds vaker migranten gekidnapt en gedwongen om mee te werken aan de illegale drugshandel. Er worden ook veel migranten vermoord in deze regio, soms in grote groepen tegelijkertijd.

Bron : BBC Mundo, CNN, El Universal
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug