Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Gekidnapte toeristen in Ecuador vrij

Datum : 01/10/2012
Land : Ecuador

Gekidnapte toeristen in Ecuador vrij

Twee vrouwelijke toeristen die in het noorden van Ecuador, vlakbij de grens met Colombia, waren gekidnapt zijn weer vrijgelaten. Het ging om de Britse Kathryn Sara Cox (23) en een Australische vrouw van 32. Ecuadoriaanse autoriteiten zeggen dat de vrouwen gekidnapt werden door een Colombiaanse groep. 

De vrouwen reisden per kano om het afgelegen natuurreservaat Cuyabeno in de Tarapoa regio van de Amazone te bezoeken. Ze maakten deel uit van een groep met verschillende toeristen en twee Ecuadoriaanse gidsen. Vijf andere toeristen werden in dezelfde regio aangevallen. De politie en het leger zetten een zoektocht in en bevrijdden de vrouwen. 

Cox en de Australische, wiens naam nog niet bekend is, bevinden zich nog steeds in Ecuador. Het Britse ministerie van Buitenlandse Zaken liet weten dat de veiligheid en gezondheid van de vrouwen de grootste prioriteit moet zijn. 

Het is nog niet bekend welke groep de vrouwen heeft gekidnapt. Het incident vindt echter plaats op het moment dat de Colombiaanse guerrillagroep FARC een vredesproces met de Colombiaanse overheid is gestart. Het Britse ministerie raadt toeristen af de grensgebieden van Ecuador en Colombia te bezoeken. 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug