Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Gemaskerde straatartiest slaat toe in Honduras

Datum : 01/08/2012
Land : Honduras

Gemaskerde straatartiest slaat toe in Honduras

Een straatartiest in Honduras, die bekend staat als Urban Maeztro, heeft een muur in de stad Tegucigalpa binnen enkele minuten beschilderd met een reproductie van de Mona Lisa. Dit onder toezien van zijn vrienden, omdat zijn werk gevaarlijk en illegaal is. 

Urban Maeztro staat bekend om dergelijke muurschilderingen. Hij wil hiermee de bewoners na laten denken over het geweld dat de stad blijft teisteren. Zijn Mona Lisa draagt in haar hand dan ook een groot roze pistool. “De mate waarin wapens gewoon geworden zijn in deze stad, is abnormaal. Niemand lijkt er meer van op te kijken, maar in mijn ogen is het waanzin.”

De ‘artistieke aanvallen’ van Urban Maeztro begonnen afgelopen oktober, toen hij genoeg had van zijn baan bij een groot adverteerdersbureau en ontslag nam. “Het idee om kunst te produceren voor commerciële consumptie in een land dat zinkende is werd ondraaglijk voor me,” zegt de artiest.

 

Bron : Miami Herald
Bookmark and Share


Terug