Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Gemeente verbiedt muziekoptreden

Datum : 13/07/2014
Land : Mexico

Gemeente verbiedt muziekoptreden

In de Mexicaanse stad Tijuana mogen de zangers Alfredo Ríos El Komander en Gerardo Ortiz, niet optreden tijdens de jaarmarkt omdat zij in hun liedjes misdaad goedpraten. Dit heeft het gemeentebestuur van de stad in het noorden van Mexico besloten.

Direct nadat de organisatie afgelopen week de line-up van artiesten presenteerde greep de gemeente in. Ze dwong de organisatie de namen van Ríos en Ortiz te schrappen omdat volgens burgemeester Padilla, hun liedjes “verdedigingen in dienst van de criminaliteit” zijn. Ríos en Ortiz zijn vertolkers van narco-corridos, liedjes over de handel en wandel van drugsbaronnen.

Ook zou de gemeente de veiligheid van zanger Ortiz niet kunnen garanderen. In juni verschenen verspreid door Tijuana verschillende spandoeken met daarop aan hem gerichte doodsbedreigingen. “We zijn op onze hoede. Eerder zijn er ongeregeldheden geweest tijdens optredens van de twee heren. In het kader van voorkomen is beter dan genezen, treden ze nu niet op”, aldus burgemeester Padilla.

Het is niet de eerste keer dat de gemeenten optredens van de zangers verbieden. Eerder werd ze verboden op te treden in de deelstaten Querétaro, Morelos, Sinaloa, Durango en Chihuahua. 

Bron : Zeta Tijuana, Proceso
Bookmark and Share


Terug