Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

General Motors sluit fabrieken in Brazilië voor ten minste 60 dagen

Datum : 12/04/2020
Land : Brazilië

General Motors sluit fabrieken in Brazilië voor ten minste 60 dagen

General Motors is van plan om de Braziliaanse fabrieken ten minste 60 dagen te sluiten vanwege de coronaviruscrisis, zei het bedrijf afgelopen donderdag, toen de laatste groep van vakbondsleden stemde over het voorstel van de autofabrikant.

De fabrieken van GM in Brazilië zijn gesloten sinds 30 maart, toen het bedrijf zijn werknemers op verlof stuurde, maar hun loon intact hield omdat het werknemers vakantiedagen liet opgebruiken. Maar aangezien de pandemie wereldwijd is verslechterd en de vakantiedagen zijn opgedroogd, moest GM op zoek naar drastischer maatregelen bij de grootste autoproducent van Zuid-Amerika. Nu worden de fabrieken in Brazilië, waar Chevrolet al enkele jaren het best verkochte merk van het land is, in ieder geval tot half juni gesloten.

De tijdlijn plaatst Brazilië achter de schema's van autofabrikanten in Europa, waar bedrijven hebben gezegd dat ze tegen het einde van deze maand met de bouw van voertuigen kunnen beginnen. In de Verenigde Staten hopen autofabrikanten, waaronder Fiat Chrysler Automobiles en Toyota Motor Corp, de productie begin mei opnieuw te starten. Om zeker te zijn, heeft GM geen startdata voor heropening elders in de wereld vastgelegd.

GM zei dat al zijn Braziliaanse werknemers, op één na, hebben ingestemd met de sluiting en met een plan om de salarissen met 25% te verlagen. De resterende vakbond, gevestigd in São Jose dos Campos in de staat São Paulo, moet de eindresultaten van de stemming nog geven.

Brazilië heeft meer coronavirusgevallen dan welk land in Latijns Amerika dan ook, en de rechtse president Jair Bolsonaro is bekritiseerd omdat hij de ernst van de ziekte tot een minimum heeft beperkt.

Bron : Mercopress
Bookmark and Share


Terug