Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Onderzoek & Wetenschap

Geologische studie wijst op olie in vier Panamese regio's

Datum : 07/07/2011
Land : Panama

Geologische studie wijst op olie in vier Panamese regio's

Een geologische studie duidt op de aanwezigheid van olie in vier van Panama’s regio’s. Het proces van het nemen van biedingen voor de exploratie zal voor het einde van dit jaar starten om de hoeveelheid en kwaliteit van de olie te bepalen. Dit heeft de Panamese Minister van Energie, Juan Urriola, verteld. 

Het zeven maanden durende geologische onderzoek van het Venezolaanse OTS Internacional wees op de aanwezigheid van ruwe olie in de westelijke provincie Bocas del Toro, de oostelijke provincie Darien, de centrale provincie Azuero en de Caribische kust, volgens de Minister van Energie. 

Het onderzoek, dat bijna 500.000 dollar kost, werd uitgevoerd door specialisten van de Venezolaanse staatsgecontroleerde oliegigant PDVSA, die nu voor OTS Internacional werken. Venezuela, ’s werelds vijfde grootste olie-exporteur, heeft voorlopige oliereserves van minstens 316 miljard vaten waarmee het eerste wereldwijd gerangschikt staat. De studie bevestigde dat Panama’s jungleregio Darien olie heeft dat vergelijkbaar is met de olie van Colombia, dat volgens president Ricardo Martinelli veel oliereserves heeft.

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug