Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Gevangen ex-president Noriega terug naar Panama

Datum : 08/12/2011
Land : Panama

Gevangen ex-president Noriega terug naar Panama

Frankrijk levert komende zondag de voormalige Panamese president Noriega (77) uit aan Panama. Volgens minister van Buitenlandse Zaken Roberto Henriquez zal Noriega zijn straf uitzitten in zijn vaderland. Daar is hij al bij verstek veroordeeld wegens corruptie en moord.

Noriega, die van 1983 tot 1989 president was, bracht al twintig jaar door in een gevangenis in de Verenigde Staten. Amerikaanse troepen vielen in 1990 Panama binnen en namen hun vroegere bondgenoot gevangen, omdat hij van het Midden-Amerikaanse land het middelpunt van drugshandel had gemaakt.

In 2010 werd Noriega uitgeleverd aan Frankrijk, waar hij was veroordeeld voor het witwassen van geld van Colombiaanse drugsbendes via een Franse bank om er onroerend goed mee te kopen in Parijs.
Het is nog onzeker of Noriega in Panama daadwerkelijk in de gevangenis blijft. Het land staat gevangenen van zeventig jaar en ouder toe hun straf thuis uit te zitten. 
 

Bron : BBC
Bookmark and Share


Terug