Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Gevangen of vrij: Lula wordt president

Datum : 03/05/2018
Land : Brazilië

Gevangen of vrij: Lula wordt president

Dilma Rousseff, de voormalige president van Brazilië, verklaarde in de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires op 1 mei, de Dag van de Arbeid, dat Luiz Inácio Lula da Silva “de volgende president van het land zou zijn, ook nu hij sinds april gevangen zit voor een straf van twaalf jaar wegens corruptie.

 “Vrij of gevangen, Lula zal de volgende president van Brasilië zijn. Lula zal overwinnen”, verklaarde Rousseff tijdens de Boekenbeurs in Buenos Aires, waar ze deelnam aan de presentatie van het boek Lula, la verdad vencerá (Lula, de waarheid zal zegevieren). De ongeveer 2.500 aanwezigen eisten met kreten en gezang de vrijlating van Lula en riepen beledigingen aan het adres van de Argentijnse president Macri en de Braziliaanse president Temer.

“Lula is een politieke gevangene. Hij is onschuldig en hoort vrij te zijn. Hij is veroordeeld wegens zijn overtuigingen”, zei Rousseff over haar politieke mentor en voorganger.

Het boek Lula, la verdad vencerá is uitegeven door de krant Página 12, Uitgeverij Octubre, Uitgeverij Boitempo en de Consejo Latinoamericano de Ciencias Sociales.

Bron : Perfil, Página 12
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug