Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Gewelddadige confrontaties tussen studenten en politie in Chili

Datum : 19/10/2011
Land : Chili

Gewelddadige confrontaties tussen studenten en politie in Chili

Gisteren liep de eerste dag van de twee dagen durende staking van Chileense studenten en vakbonden uit op gewelddadige confrontaties met de politie.  Verschillende hoofdwegen werden door studenten afgezet met barricades, waaronder een bus die in brand werd gestoken. De politie gebruikte traangas, water- en oliebommen tegen protestanten die barricades opzetten en ging universiteiten binnen op zoek naar verdachten.  De politie zegt dat meer dan zestig mensen zijn gearresteerd.

Vandaag is de tweede dag van de staking en de Chileense regering heeft laten weten dat zij met hardere hand gaat  optreden tegen de protesterende studenten en wil daarvoor de Ley de la Seguridad (veiligheidswet) toepassen.  Diegenen die verantwoordelijk zijn voor het in brand steken van de bus zullen door het toepassen van de wet worden vervolgd en een hardere straf krijgen.

Ook studentenleiders hebben het geweld veroordeeld en benadrukken dat dit niet behoort tot de protesten voor onderwijshervormingen.

Bron : BBC, El País
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug