Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Gezondheid Chávez verbetert

Datum : 13/04/2012
Land : Venezuela

Gezondheid Chávez verbetert

De Venezolaanse president Chávez heeft gemeld dat het, na zijn laatste behandeling op Cuba, beter met hem gaat. Chávez kwam woensdagavond laat terug uit Havana, waar hij behandelingen ondergaat tegen kanker. Er wordt van uitgegaan dat hij nog twee behandelingen nodig zal hebben. Het is nog niet bekend of hij bij de bijeenkomst van het OAS kan zijn, dat aankomend weekend  in het buurland Colombia zal plaatsvinden.

Toen hij terugkwam had hij direct een vergadering over de gebeurtenissen in 2002, toen hij door couppoging een paar dagen verdreven was uit het regeringsgebouw. Volgens Chávez mislukte de coup doordat Venezolaanse ongewapende burgers als reactie de straat op zijn gegaan om hem te ondersteunen. Chávez roept zijn aanhangers op zich te herenigen voor de presidentsverkiezingen later dit jaar, wanneer Chávez voor herkiezing gaat.

“We hebben minder dan zes maanden en we moeten ons klaar maken voor de strijd”, zei Chávez. De president is sinds 1999 aan de macht en wil nogmaals een termijn aangaan van zes jaar om zijn “socialistische revolutie” verder uit te werken.  Henrique Capriles Radonski is de tegenkandidaat van de oppositie en Chávez zal er een grote uitdaging aan hebben hem te verslaan.
 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug