Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Gezondheidsalert in Valparaíso

Datum : 08/11/2013
Land : Chili

Gezondheidsalert in Valparaíso

In de Chileense stad Valparaíso heeft een enorme vuilophoping er toe geleid dat het Chileense ministerie van Gezondheid een gezondheidsalert heeft uitgegeven. De ophoping van vuil in sloten en straten van Valparaíso is het gevolg van een drie weken durende staking van vuilnismannen.

De staking begon in Valparaíso en heeft zich over bijna het hele land uitgebreid. De staking heeft voor duizenden tonnen afval in de straten gezorgd die niet opgehaald worden. De vuilnismannen eisen salarisverhoging, maar de regering zegt dat ze de begroting nu niet kunnen aanpassen.

De ophoping van afval heeft ervoor gezorgd dat het ministerie van Gezondheid gisteren een gezondheidsalert uitgegeven heeft in de regio rondom deze stad. Het alert treedt deze zaterdag in werking en zal duren tot 31 december. Het alert geeft recht tot het nemen van  maatregelen, zoals de tijdelijke sluiting van scholen (vanwege het gezondheidsrisico), het openen van vuilstortplaatsen, het leveren van meer vuilniswagens en het inhuren van personeel om het vuil te kunnen verwijderen.

De minister van Gezondheid zegt dat de maatregel om het alert af te kondigen als doel heeft om de inwoners te beschermen tegen deze staking die grote gezondheidsrisico’s met zich mee brengt. Het alert duurt maximaal tot 31 december, maar kan eerder eindigen.

Bron : La Tercera, BBC
Bookmark and Share


Terug