Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Giftige wolk boven Buenos Aires

Datum : 07/12/2012
Land : Argentinië

Giftige wolk boven Buenos Aires

Sinds donderdagochtend bedekt een giftige wolk verschillende delen van de Argentijnse hoofdstad Buenos Aires. Door deze wolk hadden honderden mensen last van ademproblemen, misselijkheid, irritatie aan de ogen, flauwvallen en andere klachten.

De gassen zijn veroorzaakt door een brand in een container in de haven van de stad, die 17 ton giftige pesticiden bevatte. De minister van Veiligheid van Buenos Aires meldde dat er geen gezondheidsrisico’s waren, omdat de mate van giftigheid laag zou zijn. Desalniettemin zorgde de wolk voor bezorgdheid en zijn vele huizen en (kantoor)gebouwen ontruimd en werden mensen uit voorzorg geadviseerd niet de straat op te gaan.

Vanwege de gezondheidsproblemen en de stank bedekten veel mensen op straat en op hun werk hun gezicht met sjaals of beschermende maskers (zie afbeelding). Treinen en metro’s werden tijdelijk stilgelegd en ook vluchten van het nabijgelegen vliegveld Jorge Newbery gingen tijdelijk niet. Later die dag volgden enorme regenbuien waardoor problemen nog langer aanhielden. Hoewel de situatie nog onderzocht wordt, zeggen de autoriteiten dat de situatie onder controle is.

 


 

Bron : BBC, Página 12
Bookmark and Share


Terug