Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Google Brazilië blokkeert 'belastende filmpjes'

Datum : 27/09/2012
Land : Brazilië

Google Brazilië blokkeert 'belastende filmpjes'

Google Brazilië heeft toegegeven aan de eis van de rechter om toegang tot de YouTube video’s die een Braziliaanse burgemeesterskandidaat belasteren te blokkeren. Eerder deze week besloot Google Brazilië om dit niet te doen, wat leidde tot de kortstondige arrestatie van het hoofd van het bedrijf.

Op YouTube waren eerder deze week filmpjes te vinden die Alcides Bernal, een kandidaat voor het burgermeesterschap in Campo Grande, zouden belasten. De video’s waren niet toegestaan, aangezien er in Brazilië censuur is op media; volgens de wet zijn uitlatingen die deelnemers aan verkiezingen belasteren niet toegestaan. Google voelde zich echter niet verantwoordelijk voor de op YouTube geposte video’s en zei ook veel waarde te hechten aan vrijheid van meningsuiting. Eerder deze week werd Fabio Jose Silva Coelho, het hoofd van Google Brazilië, gearresteerd omdat Google weigerde de video’s te verwijderen. Op deze overtreding staat officieel een gevangenisstraf van één jaar, maar Silva Coelho werd al na één dag vrijgelaten, omdat het om een lichtere overtreding zou gaan.

Nu is gebleken dat Google de beslissing van de rechter niet meer kan aanvechten, heeft hij besloten toch akkoord te gaan. De video’s zijn verboden in Brazilië, dus daar zal toegang tot de video’s geblokkeerd worden.

Bron : BBC World News
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug