Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Google opent eerste Latijns-Amerikaanse datacentrum in Chili

Datum : 08/09/2012
Land : Chili

Google opent eerste Latijns-Amerikaanse datacentrum in Chili

Zoekmachine Google heeft besloten zijn eerste Latijns-Amerikaanse datacentrum te vestigen in Chili, in de buurt van hoofdstad Santiago. Het centrum kost naar schatting 150 miljoen U$ en biedt werkgelegenheid aan twintig mensen.

Google zegt gekozen te hebben voor Chili vanwege de betrouwbare infrastructuur en de geschoolde arbeidskracht. Het land probeert al langer een technische hub te worden met initiatieven zoals Start-Up Chile, dat ondernemers uit de hele wereld wil aantrekken. Volgens Google maakt het centrum haar producten sneller toegankelijk en betrouwbaarder voor de lokale bevolking.

De keuze voor Chili is opmerkelijk, gezien het feit dat Brazilië een veel grotere bevolking heeft, centraler is gelegen en een snel groeiende technische sector heeft. “Chili ademt een sfeer van innovatie en heeft de laatste jaren de groei van internet bevorderd”, aldus Google. “Daarom hebben we na grondige selectie gekozen voor Quilicura in Chili.”

Google heeft al dergelijke centra in de Verenigde Staten, Finland en België en is van plan zich volgend jaar ook te vestigen in Hong Kong, Singapore en Taiwan. Het centrum in Chili moet eind 2013 gereed zijn. Het moet de ambities van Google in de regio versterken.

Orkut, een sociaal netwerk dat eigendom is van Google, was het belangrijkste in Brazilië en verschillende andere plaatsen van latijns Amerika. Maar volgens analytici van Comscore, staat Orkut nu op een derde plaats, achter Facebook en Twitter.
 

Bron : BBC World News
Bookmark and Share


Terug