Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Google past kaarten van Rio de Janeiro aan na klachten

Datum : 27/04/2011
Land : Brazilië

Google past kaarten van Rio de Janeiro aan na klachten

Na klachten van het stadsbestuur van Rio de Janeiro over het te prominent weergeven van de favelas (krottenwijken) in hun stad op GoogleMaps, is Google akkoord gegaan met het aanpassen hiervan.

Globo, een Braziliaanse krant stelde dat de afwezigheid van rijke districten en toeristische delen van Rio de Janeiro op GoogleMaps een slecht beeld geeft van de stad. GoogleMaps geeft bijvoorbeeld een duidelijk beeld van de kleine favela Villa Imaculate Conceicao, maar de ‘middenklassewijk’ Cosmo Velho, waar ondermeer de toeristen doorheen komen om het bekende enorme Christusbeeld te zien, niet.

Antonio Pedro Figueira de Mello, een toerisme-expert, zegt dat de kaarten absurd waren en dat hij al in 2009 een verzoek bij Google had neergelegd om de kaarten aan te passen, maar dat dat verzoek indertijd verworpen werd.  Maandag liet Google echter weten dat het nooit hun intentie is geweest om Rio de Janeiro negatief in beeld te brengen en dat de werknemer die de kaarten van Rio de Janeiro had gemaakt voor Google een Braziliaan was. Desalniettemin bevestigt Google dat ze de kaarten aan zal passen.

De favelas zullen nog steeds te zien zijn, maar de kijker moet daarvoor wel zelf inzoomen. Overigens is dit niet de eerste keer dat Google in problemen komt met zijn dienst GoogleMaps. Ook de Duitse plaats Emden klaagde eerder dit jaar over het feit dat Google zijn haven weergaf als deel van Nederland en in november vorig jaar klaagde Costa Rica over het  onterecht toewijzen van een eiland aan Nicaragua. In beide gevallen bood Google haar excuses aan en paste het bedrijf de kaart aan.

 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug