Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Grand Prix van Mexico blijft op kalender Formule 1

Datum : 10/08/2019
Land : Mexico

Grand Prix van Mexico blijft op kalender Formule 1

De Grand Prix van Mexico blijft de komende drie jaar op de kalender van de Formule 1. Donderdag ondertekende het Formula One Management (FOM) een nieuw contract met het Autódromo Hermanos Rodríguez.

Claudia Sheinbaum, burgemeester van Mexico-Stad, maakte woensdag bekend dat er een nieuwe deal met het FOM gesloten is. Het circuit bevestigt het bericht van de politica. "Ik wil goed nieuws met jullie delen dat ik zojuist heb vernomen", zegt Sheinbaum in een video op Twitter. "De Formule 1 blijft in Mexico, de voorzitter van de FIA zal morgen hierheen komen om de handtekening te zetten. Dit is prachtig nieuws voor de stad."

Max Verstappen wist de Grand Prix van Mexico de afgelopen twee jaar te winnen. De race staat sinds 2015 weer op de kalender, nadat er eerder van 1962 tot en met 1970 en van 1986 tot en met 1992 in Mexico geracet werd.

Het Autódromo Hermanos Rodríguez is een van de vijf circuits met een aflopend contract dit jaar. Onlangs tekende het Britse Silverstone al een nieuwe overeenkomst. De circuits in het Spaanse Barcelona en het Italiaanse Monza zijn naar verluidt dicht bij een contractverlenging met het FOM. Dat zou betekenen dat de Duitse Grand Prix in 2020 van de kalender verdwijnt. Eerder werd al aangekondigd dat Zandvoort en het Vietnamese Hanoi volgend jaar nieuw zijn in de Formule 1.

Vorige week in aanloop naar de Grand Prix van Hongarije werd bekend dat de kalender volgend jaar waarschijnlijk uit een recordaantal van 22 Grands Prix zal bestaan. Er wordt rekening gehouden met een uitbreiding naar 24 races in 2024.

De Grand Prix van Mexico wordt dit jaar op 27 oktober verreden.

Bron : ANP, NU.nl
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug