Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Gratis medicijnen voor Brazilianen met hoge bloeddruk en diabetes

Datum : 04/02/2011

Gratis medicijnen voor Brazilianen met hoge bloeddruk en diabetes

BRAZILIË - In de strijd tegen armoede heeft Brazilië aangekondigd gratis medicijnen te gaan verschaffen voor hoge bloeddruk en diabetes. Dit is onderdeel van een campagne van president Dilma Rousseff, waarin ze beloofde te investeren in het Braziliaanse gezondheidssysteem. In Brazilië hebben 33 miljoen mensen last van hoge bloeddruk. 7 Miljoen lijden aan diabetes. Met name de armere bevolkingsgroepen kunnen hier vaak geen medicijnen voor betalen. Minister van gezondheid Alexandre Padilha heeft gezegd dat deze twee ziekten de oorzaak waren van 34 procent van de doden in 2009.
De gratis medicijnen zullen verkrijgbaar worden voor mensen met een doktersrecept. De distributie zal verlopen via speciale budgetapotheken, die nu ook al medicijnen met 90 procent korting verkopen. Sinds 1996 worden in Brazilië ook gratis medicijnen voor HIV/AIDS verspreid, een beleid dat wereldwijd geprezen wordt.
(BBC)

Bookmark and Share


Terug