Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Groei toerisme in Suriname uitgebleven ondanks campagnes

Datum : 10/07/2012
Land : Suriname

Groei toerisme in Suriname uitgebleven ondanks campagnes

De resultaten van verschillende Surinaamse marketingcampagnes die meer toeristen naar het land moesten trekken hebben niet het beoogde resultaat bereikt. Deze conclusie stelt de in Nederland gevestigde Vereniging van Reiziger (VvR). In 2011 zijn er nog geen 500 toeristen meer naar het land vertrokken dan in 2010.

Suriname heeft veel geld gestoken in dure campagnes om het land te promoten. “Suriname was in 2011 op haast alle toerismebeurzen in Europa present. Maar toch zien we de groei niet”, zegt VvR-bestuurslid Ram Rambaratsingh in de Ware Tijd. Volgens de organisatie zijn er verschillende oorzaken voor het wegblijven van de toeristen. De campagne is op een ongelukkig moment begonnen, tijdens de crisis in Europa. Daarnaast ligt het volgens Ram Rambaratsingh aan de dure vliegtickets en de machtspositie van de KLM en de SLM. De hoge prijzen zouden toeristen ervan weerhouden om een vliegreis te boeken. ‘‘Het toerisme in Suriname heeft zo geen schijn kans, en mooie beleidsplannen veranderen daar niets aan”.

Bron : De Waterkant
Bookmark and Share


Terug