Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Groeiende bekendheid prostitutieschandaal Suárez

Datum : 08/05/2012
Land : Colombia

Groeiende bekendheid prostitutieschandaal Suárez

Dania Londono Suárez, de vrouw die het prostitutieschandaal omtrent de Amerikaanse geheime dienst in Colombia naar buiten bracht, lijkt steeds bekender te worden in binnen- en buitenland. Inmiddels is ze gestopt met haar werk als prostitué en heeft ze haar verhaal in een interview tijdens een uitzending van een Colombiaans Radiostation verteld. Het interview kreeg ook internationaal veel aandacht, en verslaggevers uit verschillende landen hebben geprobeerd meer details los te krijgen over wat er die nacht gebeurd is.

Volgens Suárez is haar reputatie kapot, maar zoekt ze nieuwe kansen die haar bekendheid met zich meebrengt. Ook bevestigde ze de geruchten die in Colombia rondgingen dat ze bereid is naakt te poseren in een blad, wanneer ze daarvoor de 'juiste prijs'aangeboden krijgt.

In het interview poogde Suárez een genuanceerd beeld van de gebeurtenis neer te zetten. Zo zei ze dat ze de politie niet over het incident zou hebben verteld als ze geweten had de mannen agenten waren. Suárez dacht dat de mannen militairen waren. Verder wees ze op het feit dat de betreffende mannen in dienst van president Obama waren en op het moment dat ze bij haar waren hun verplichtingen niet nakwamen. "Het zijn idioten. Ze waren daar om hun president te beschermen’’. Ook gaf ze aan bang te zijn dat de Amerikaanse regering wraak zal willen nemen op haar openbaringen.

In het radiointerview gaf Suárez verschillende details over de gebeurtenissen van een maand geleden. Zo zouden de agenten wodka hebben besteld alsof het water was, en dansten ze op de bar met vrouwen. Suárez zegt zich de naam van de agent niet te herinneren, maar hem zou herkennen als hem weer zou zien. Een lokale politieagent zou haar overtuigd hebben om haar verhaal te vertellen.

Bookmark and Share


Terug