Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Groene aanbesteding voor Curaçao Airport City

Datum : 06/07/2013
Land : Curaçao

Groene aanbesteding voor Curaçao Airport City

Curaçao Airport Holding is op zoek naar partijen voor de ontwikkeling van een infrastructureel plan voor de nieuw te realiseren Curaçao Airport City. Adviseurs op gebied van infrastructuur kunnen een advies indienen voor de ontwikkeling van dit plan.

De organisatie wil een nieuwe en duurzame hub voor de Panamerikaanse regio van de grond krijgen. “Curaçao Airport Holding stelt zich ten doel om de Curaçao International Airport en haar omgeving te ontwikkelen tot een hoogwaardige service hub, met milieuvriendelijke, hightech en innovatieve producten en diensten. Het wordt de eerste volledig zelfvoorzienende duurzame luchthaven in de regio, met gebruik van groene energie, verkregen uit innovatieve oplossingen”, aldus een persbericht.

Het masterplan voor de Curaçao Airport City gaat over de ontwikkeling van 450 hectare land voor aanzienlijke uitbreiding van de bestaande luchthavenfaciliteiten en de toevoeging van onder meer een nieuwe universiteit, woningen, hotels, showrooms en magazijnen, een ruimtevaarthaven en eco-, aqua- en landbouwindustrieën.

Bron : Versgeperst
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug