Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Groepsverkrachting nabij Acapulco

Datum : 06/02/2013
Land : Mexico

Groepsverkrachting nabij Acapulco

Een groep gemaskerde en gewapende mannen heeft dinsdag in een bungalow aan het strand nabij de Mexicaanse badplaats Acapulco ingebroken en daar zes vrouwen verkracht. Volgens een officiële woordvoerder werden de aanwezige vrouwen met telefoonkabels en bikinibandjes vastgebonden. De slachtoffers zijn van Spaanse nationaliteit en tussen de 20 en 34 jaar oud.
 
De burgemeester van de Mexicaanse stad, Luis Walton, veroordeelde de groepsverkrachting dinsdag in een verklaring. “Het is een zeer delicate situatie”,  aldus Walton. “We gaan het volle gewicht van de wet gebruiken tegen de daders.” Verder noemde Walton de groepsverkrachting spijtig, verontschuldigde hij zich voor de aanval en verklaarde hij dat het hoogstwaarschijnlijk het imago van Acapulco zal schaden. Acapulco moet een groot deel van haar inkomsten hebben uit de toeristensector.
 
Acapulco, dat is gelegen in de bergrijke staat Guerrero, werd lang beschouwd als een relatief veilige stad ondanks het drugsgeweld in de omgeving. Maar een serie recentelijke gewelddadige misdaden hebben het imago van deze voormalige glamoureuze stad, waar ooit ook veel Hollywoodsterren verbleven, ernstig geschaad.


 

Bron : CNN World
Bookmark and Share


Terug