Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Groot anti-Uber protest in Bogotá

Datum : 25/10/2017
Land : Colombia

Groot anti-Uber protest in Bogotá

In de Colombiaanse hoofdstad Bogotá protesteerden taxichauffeurs maandag tegen de groeiende invloed van taxi-apps zoals Uber. De traditionele, gele taxis blokkeerden de straten, wat leidde tot confrontaties met de politie. De chauffeurs beweren dat taxi-apps een oneerlijk voordeel hebben in de markt, omdat zij geen verzekeringen zouden moeten betalen. De demonstranten riepen de overheid dan ook op meer regels te stellen voor grote technologie-bedrijven. 

De taxis blokkeerden enkele belangrijke doorgangswegen in de stad, wat grote opstoppingen veroorzaakte. Ook vielen ze chauffeurs aan die weigerden deel te nemen aan het protest. In reactie daarop zette de politie traangas in. "We willen dat de overheid taxi-diensten zoals Uber, Cabify en iedere andere taxi-app die hier komt stopt," aldus taxichauffeur William Trivino. 

Het protest was een reactie op een overheidsmaatregel die taxichauffeurs verplicht de traditionele taxi-meters te vervangen met GPS software die gebruikt kan worden om prijzen en afstanden te berekenen. Chauffeurs klagen dat die apparatuur duur is en taxis een aantrekkelijk doelwit maakt voor diefstal. Ook protesteren ze tegen het overheidsbeleid dat gericht is op speciale, snelle rijbanen voor bussen en fietsers. De overheid heeft gezegd niets te kunnen doen aan de opmars van taxi-apps zoals Uber. 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug