Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Vrije tijd & Toerisme

Grootschalige renovatie vliegveld Aruba

Datum : 23/07/2017
Land : Aruba

Grootschalige renovatie vliegveld Aruba

De Aruba Airport Authority start met een grootschalige renovatie ter waarde van zeven miljoen dollar van de vliegtuigopstelplaatsen bij gate 1 en 2. Onderdeel van het project is de volledige vervanging van de betonnen oppervlakten, het installeren van de infrastructuur voor een brandstof blusinstallatie en het verhuizen van de fundering voor de passagiersbruggen. Het doel van dit project is om gate 2 te vergroten zodat aan grotere vliegtuigen zoals de B-787 en de A-330 onderdak geboden kan worden. Als laatste worden twee nieuwe passagiersbruggen geïnstalleerd.

Het project is onderdeel van het algehele kapitaalverbeteringsprogramma om bepaalde bestaande producten te vernieuwen en waar mogelijk, ook de flexibiliteit van verschillende faciliteiten te verbeteren. Het project wordt in twee fases uitgerold, waarvan deze maand met fase 1 gestart wordt. Gedurende deze periode zijn opstelplaatsen 2 & 3 zes weken gesloten. Zodra de eerste fase is afgerond wordt met fase twee gestart. Gate 3 is dan weer volledig operationeel, terwijl gate 1 & 2 vier maanden dicht zullen zijn.

“De renovatie moet op 14 december voltooid zijn. Hoewel het sluiten van de gates voor de nodige uitdagingen zorgt, zijn processen en procedures geïmplementeerd om ervoor te zorgen dat zowel passagiers als luchtvaartmaatschappijen er zo min mogelijk hinder van ondervinden. Het project is volledig uitgedacht en we staan te popelen om met de renovaties aan de slag te gaan. Van het ideale moment om aan dit soort grootschalige werkzaamheden te beginnen is eigenlijk nooit sprake, maar we moeten onze faciliteiten goed onderhouden om met een flexibeler reisschema te kunnen werken en ervoor te zorgen dat we als modern vliegveld betrouwbaar blijven”, aldus het vliegveld.

Bovengenoemde renovatieplannen bieden mogelijkheden om vanuit Europa het luchtverkeer naar Aruba uit te breiden. Een van de prioriteiten is de zoektocht naar luchtvaartmaatschappijen die vanuit Duitsland rechtstreeks naar het eiland kunnen vliegen. Soortgelijke mogelijkheden zijn ook voor de Italiaanse en Belgische markt onder de loep genomen. Vanuit Nederland biedt Corendon nu als nieuwkomer pakketreizen naar Aruba aan. Vanaf deze maand vliegt de touroperator twee keer per week en vanaf november drie keer per week met KLM naar Aruba.  

Bron : Travelution
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug