Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Politiek & Maatschappij

Grootste geldvondst ooit in appartement Braziliaanse ex-minister

Datum : 07/09/2017
Land : Brazilië

  Grootste geldvondst ooit in appartement Braziliaanse ex-minister

De Braziliaanse politie heeft de grootste vondst ooit gedaan van cash geld in een appartement dat werd gebruikt door een van de voormalige ministers uit het kabinet van president Michel Temer. Er is ruim 16 miljoen dollar aangetroffen in een flat in de stad Salvador.

Ex-minister Geddel Vieira Lima staat onder huisarrest. Hij werd in juli gearresteerd tijdens een onderzoek naar corruptie in een door de staat gecontroleerde bank. Aanklagers zeggen dat hij een onderzoek bij de staatsbank Caixa Economica Federal probeerde te voorkomen. Lima, die belast was met de betrekkingen met het Congres, trad vorig jaar november af nadat een voormalig minister hem ervan had beschuldigd druk op hem te hebben uitgeoefend om een vastgoedbelegging goed te keuren.

De openbaar aanklager van Brazilië heeft ook president Temer en een assistent van corruptie beschuldigd, maar het Congres besloot in augustus de president niet voor het gerecht te dagen. Temer ontkent de beschuldigingen. Zijn kabinet heeft te maken met een reeks corruptieschandalen, sinds hij Dilma Rousseff is opgevolgd na haar controversiële afzetting.

 

Bron : BBC World News
Bookmark and Share


Terug