Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Economie & Ondernemen

Grootste olievondst in Mexico sinds vijftien jaar

Datum : 09/11/2017
Land : Mexico

Grootste olievondst in Mexico sinds vijftien jaar

Het Mexicaanse staatsoliebedrijf Pemex heeft de grootste olievondst in vijftien jaar gedaan in de oostelijke staat Veracruz. Het bedrijf deed boringen bij de gemeente Cosamaloapan; het gebied bevat naar verwachting zo’n 350 miljoen vaten olie.

De Mexicaanse president Peña Nieto, die in 2013 een einde maakte aan het decennialange monopolie van Pemex, maakte de vondst bekend bij de raffinaderij van het bedrijf in Tula. Terwijl de inkomsten uit de export van ruwe olie ooit 40 procent bedroegen van de regringsinkomsten, is dat cijfer nu gedaald tot minder dan 20 procent door de dalende olieprijzen van de laatste jaren.

De productie van het nieuw ontdekte veld zal eind 2018 of begin 2019 beginnen, aldus de baas van Pemex, José Anatonio González Anaya. In het gebied waar de olie is gevonden is al de benodigde infrastructuur waardoor ontwikkeling sneller kan plaatsvinden.

Anaya zei nog niet te weten of Pemex de productie alleen ter hand neemt of samen met een partner: “Een plan voor ontwikkeling volgt nog.”

 

Bron : Mercopress
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug