Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Grootste zonnepanelencomplex in Guatemala

Datum : 29/05/2014
Land : Guatemala

Grootste zonnepanelencomplex in Guatemala

De Spaanse ontwikkelaar Gran Solar, Guatemala’s Grupo Green en de Zweedse investeerder Ecosolar installeerden gisteren Guatemala’s eerste zonnepanelencomplex.

Het complex van vijf miljoen watt staat in de oostelijk liggende stad Estanzuela en kostte bijna elf miljoen euro om te bouwen. Het zal meer dan 24.000 woningen voorzien van elektriciteit en is de grootste van zijn soort in Latijns Amerika. De Guatemalteekse president Otto Pérez Molina, die bij de opening was, noemde het project historisch. Hij zei dat dit soort initiatieven “de economie van dit land laat groeien om vele families die in armoede leven te helpen.” 

“Wij gaan richting duurzame energie en er bestaat de politieke wil om deze milieuvriendelijke projecten te steunen,” aldus de president. Het project werd in een recordtijd van vier maanden voltooid, volgens de president. Het Sibo-complex bestaat uit 20.320 zonnepanelen en bestrijkt een gebied van 14.000 vierkante meter. De elektriciteit zal gaan naar een leiding, die onder controle staat van de Guatemalteekse energiedistributeur EnerGuate, die de duurzame energie koopt met een zestien jaar durend contract. Tot nu toe was het Costa Ricaanse complex van 46 kilowatt (46 duizend watt) de grootste Latijns-Amerikaanse zonnepanelenvoorziening.

Bron : Latin American Herald Tribune
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug