Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Grote aardbeving voor kust Peru

Datum : 15/01/2018
Land : Peru

Grote aardbeving voor kust Peru

Een grote aardbeving voor de kust van Peru heeft aan ten minste één persoon het leven gekost. Ook raakten minstens 65 mensen gewond bij het instorten van gebouwen. De beving van 7.1 op de schaal van Richter vond gisterochtend vroeg plaats, zo'n 40 kilometer vanaf de plaats Acarí. President Pablo Kuczynski heeft gezegd dat reddingsteams op weg zijn om de schade op te nemen. 

De aardbeving veroorzaakte schade in Arequipa, Ica en Ayacucho, met name in de rurale gebieden van deze provincies. In Yauca, een plaats in Arequipa, kwam een man om het leven door neerstortende rotsblokken, zo hebben autoriteiten bevestigd. Eerdere berichten dat 17 mensen vast zouden zitten in een ingestorte mijn werden later ontkracht. Wel zijn duizenden huizen ingestort en werden stroomstoringen gemeld. Op dit moment bemoeilijken geblokkeerde wegen de hulpverlening. 

President Kuczynski is zelf onderweg naar Acarí om te inventariseren wat voor hulp er nodig is. Ook worden vliegtuigen ingezet om dekens en tenten af te leveren in het getroffen gebied. 

Bron : BBC
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug