Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Grote bosbranden in Coahuila, Mexico

Datum : 11/04/2011
Land : Mexico

Grote bosbranden in Coahuila, Mexico

De noordelijke staat Coahuila in Mexico wordt geteisterd door verscheidene grote bosbranden. Autoriteiten hebben een waarschuwing afgegeven voor bewoners die dichtbij de brandhaarden wonen. Zij dienen zich voor te bereiden op een evacuatie, mocht die nodig blijken. De in totaal vier aparte branden hebben tot nu toe een gebied van 72 vierkante kilometer verwoest.

Bij de bestrijding van de branden worden vliegtuigen en helikopters ingezet. De regering van Coahuila bevestigde dat voor minstens negen gemeenten een waarschuwing is uitgegeven. Het grootste risico lopen op dit moment de plaatsen Acuña en Múzquiz. De brandweer heeft de vuren niet onder controle. De hoop bestaat dat hier morgen verandering in komt wanneer vliegtuigen uit de VS worden ingezet bij het blussen. Eén van de branden trekt op richting het Big Bend National Park in Texas. Mede door aanhoudende droogte en harde winden breidt het vuur zich makkelijk en snel uit.

Bron : Excelsior
Bookmark and Share


Terug