Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Grote dengue-epidemie in Braziliaanse staat Amazônas

Datum : 11/03/2011
Land : Brazilië

Grote dengue-epidemie in Braziliaanse staat Amazônas

De dengue-epidemie, of knokkelkoorts, die momenteel heerst in de Braziliaanse staat Amazônas is de grootste uit de geschiedenis van de staat, zo werd gisteren bekendgemaakt door de lokale overheid. Er zijn al 19.940 mensen ziek geworden dit jaar. Het overgrote deel van de slachtoffers viel in Manaus, de grootste stad in het gebied. Tussen januari en maart zijn tien personen gestorven aan dengue. Als gevolg van de epidemie hebben zeven steden de noodtoestand uitgeroepen.

De overheid benadrukt dat het hier gaat om verschillende soorten dengue. In 99 procent van de gevallen gaat het om klassieke dengue, een vorm die niet levensbedreigend is. Bij 1 procent gaat het echter om ernstige dengue, die de dood tot gevolg kan hebben. Dengue wordt overgebracht door muggen. De overheid waarschuwt voor een toename in de komende twee weken doordat mensen zich veel verplaatsen in de Carnavalsvakantie.

Bron : Folha de São Paulo
Bookmark and Share


Terug