Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Milieu & Natuur

Grote droogte in delen Brazilië

Datum : 11/10/2014
Land : Brazilië

 Grote droogte in delen Brazilië

In de grootste stad van Brazilië, São Paulo, dreigt een watertekort. Al negen maanden is het kurkdroog in en rond de stad, waardoor 95 procent van het water is verdampt. De gouverneur van het gebied heeft gisteren gevraagd of de laatste waterreserves gebruikt mogen worden.

Gouverneur Geraldo Alckmin wordt bekritiseerd dat hij onvoldoende maatregelen heeft genomen, zoals rantsoenering, om de droogte tegen te gaan. Inmiddels wordt de waterdruk ‘s nachts verlaagd en wordt burgers aangeraden om zuinig om te gaan met water.

Ook 92 andere Braziliaanse steden zijn getroffen door droogte. Staten ruziën inmiddels over wie welke waterbronnen mag gebruiken.

Van het grootste reservoir is de bodem inmiddels letterlijk in zicht. Dit zorgt voor een bijzonder landschap van autowrakken, die de afgelopen jaren in het water zijn gedumpt.

 

Bron : BBC World
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug