Zuid-Amerika Midden-Amerika Cariben

La Chispa is dé website voor liefhebbers van Latijns Amerika. Journalistiek, betrokken, informatief, scherp. Een interactieve community met echte chispa: levendig en met passie.

Kunst & Cultuur

Grote Prins Claus Prijs voor documentairemaker

Datum : 09/09/2017
Land : Brazilië

Grote Prins Claus Prijs voor documentairemaker

De Braziliaanse documentairemaker Vincent Carelli (1953; zie foto) en de Chinese ontwerper van nieuwe media en milieuactivist Ma Jun (1968) hebben de Grote Prins Claus Prijs gewonnen. De jaarlijkse prijs, die dit jaar wordt gedeeld, wordt op 6 december uitgereikt door Prins Constantijn in het Koninklijk Paleis in Amsterdam. 

Het Prins Claus Fonds reikt de prijzen jaarlijks uit aan personen, groepen of organisaties die met hun culturele activiteiten de ontwikkeling in hun land bevorderen. Naast Carelli en Ma Un worden nog vijf anderen bekroond tijdens de uitreikingsceremonie die wordt bijgewoond door leden van de koninklijke familie en genodigden.

"Carelli en Ma Jun gebruiken verschillende media en werken in verschillende disciplines, maar hebben allebei een grote invloed op hun samenleving. Beiden zetten zich in om mensen en het milieu te beschermen. Beiden benadrukken hoe belangrijk het is te luisteren naar de stem van het volk en mensen te laten zien hoeveel macht ze zelf hebben om hun eigen omgeving te beschermen en hun samenleving rechtvaardiger te maken", aldus Joumana El Zein Khoury, directeur van het Prins Claus Fonds.

Dit jaar wordt de prijs voor de 21e keer uitgereikt. Vorig jaar won de Thaise filmmaker en kunstenaar Apichatpong Weerasethakul.

Bron : ANP, NU.nl
Bookmark and Share

Bekijk ook


Terug